Decemberstress

Romantische kerstfilms

In de meeste kerstfilms zie je altijd van die romantische scènes dat ze al weken voor kerst bezig zijn met de kerstdagen (alsof 2 kerstdagen gelijk staan aan twee weken vakantie voor het hele gezin). Huizen (kastelen) en hele straten (dorpen) die geweldig versierd zijn met mooie kerstbomen en heel veel lichtjes, kindjes die er piekfijn uitzien, sneeuw komt er ook bijna altijd in voor en het eindigt bijna altijd met dat de hoofdpersonen, die elkaar in eerste instantie totaal niet kunnen uitstaan, hopeloos verliefd worden. One big happy family! Heerlijk om te kijken en even bij weg te zwijmelen.

Real life: decemberstress

Maar in het echte leven is de decembermaand keihard werken. Er zijn deadlines op het werk die niet kunnen wachten. Bijna iedereen wil vrij aan het einde van het jaar, dus er moeten compromissen met collega’s worden gesloten. Daarnaast zijn de kinderen hyper en moe tegelijk van al die spanning, snoepgoed, later opblijven en de vele cadeautjes. De honden en katten zijn nerveus door al dat geknal en de hyperactiviteit van de kids. Bovendien is er nog het vooruitzicht dat we deze maand de rest van onze familie vaker zien door al die feestdagen en dat is in de meeste gevallen leuk, maar kan ook weer voor spanningen zorgen. 

Balans tussen werk en privé

En jij? Jij probeert alle ballen hoog te houden. Je wilt je werk zo goed mogelijk doen en het jaar afsluiten, je laat je gezicht zien op de (online) kerstborrel, je probeert een paar dagen vrij te krijgen in de kerstvakantie en voor de andere dagen regel je oppas voor de kinderen. Je bent er voor de kids en hun korte lontjes, zorgt ervoor dat iedereen het leuk heeft, bent gastvrouw tijdens een paar van de feestdagen en staat dan soms uren in de keuken. Een goede balans tussen werk en privé is best een hele lastige!

Lifecoach

Bijna iedereen heeft aan het einde van het jaar waarschijnlijk wel te maken met wat meer stress. Dat hoeft niet direct ongezond zijn, maar soms gaat stress je leven beheersen. Dan kan je je bijvoorbeeld gefrustreerd of boos gaan voelen, moeilijkheden krijgen met slapen of geen energie meer hebben. Dat is niet goed. Een lifecoach kan je dan helpen om hier meer grip op te krijgen. Een lifecoach zorgt dat jij de regie houdt, maar helpt je zoeken naar oplossingen en mogelijkheden. Wil jij in contact komen met een lifecoach? Dan kan je vrijblijvend contact met me opnemen via het contactformulier en dan bespreken we samen wat de eventuele opties zijn.