Herinneringen maken

Cadeautjes

Er is spanning en vreugde op lieve, kleine en rozige gezichtjes. Ze zien een grote zak vol met cadeautjes of prachtig mooi ingepakte cadeaus onder de twinkelende kerstboom. Klaar om uitgepakt te worden. Het kan niet op. Er zijn weer prachtige cadeaus bij, de één nog groter en duurder dan het volgende cadeau. Er is weer voor een fortuin uitgegeven om de kinderen blij te maken. Ik kan nu heel stoer zeggen dat ik heel duurzaam bezig ben geweest, maar ook ik ben hier schuldig aan. De eerste paar cadeautjes worden vol verbazing en blijdschap uitgepakt onder kreten als ‘die wilde ik zooooo graag hebben’, ‘hoe wist sinterklaas nou dat ik dat leuk vind?’, ‘die vind ik heeeeeel erg mooi’ en het bekende ‘nu openmaken!’ als het speelgoed nog vast in de verpakking zit. 

Cadeautjes uitpakken duurt ook wel lang

Na een paar cadeautjes beginnen de kids hun aandacht wel een beetje te verliezen. Cadeautjes zijn superleuk, maar dat uitpakken om de beurt kost tijd en dat hebben ze niet: ze willen spelen, met hun nieuwe speelgoed, maar ook gewoon met het al bekende ‘oude’ speelgoed en het speelgoed van neefjes en nichtjes. Want speelgoed van een ander is natuurlijk het allerleukst. En gek doen met je neefjes en nichtjes is ook wel heel leuk. Lekker achter elkaar aan rennen en lekker hyper doen. 

Mooie herinneringen maken

En is dat uiteindelijk niet waar het allemaal om draait? Als je terugdenkt aan sinterklaas en kerst tijdens je kinderjaren, denk je over het algemeen niet aan de cadeaus die je toen hebt gekregen, maar wel aan het gevoel die met deze dagen samenhangt. De spanning als er op de deur werd gebonsd, het samenzijn met familie, het gek doen met neefjes en nichtjes, de ontelbare hoeveelheid pepernoten en kerstkransjes die werden gegeten, met het hele gezin de kerstboom versieren, papa die de piek op de kerstboom zet als ‘finishing touch’, mama die warme chocolademelk maakt, de knuffels in kerstpyjama op kerstochtend, kerstfilms kijken met het hele gezin, kerstdiners met de hele familie, die oom die altijd gek doet, de verwondering over alle mooie versieringen en lichtjes en ga zo maar door. Het zijn de herinneringen die blijven!

Maak die herinneringen!

Dus chill en bedenk het hoeft allemaal niet groter, duurder en perfect, je kind herinnert zich later vooral het gevoel, de tradities als gezin en de mooie momenten. Zet in op herinneringen maken en relax! Geniet van je kerst!

Is bovenstaande voor jou herkenbaar? Maar lukt het je niet om vervolgens te relaxen omdat het gevoel van alle ballen in de lucht te houden zwaar weegt? En heb je moeite om te genieten van de mooie momenten met je gezin? Het moederschap kan inderdaad best pittig zijn! Een gesprek met een lifecoach kan je dan helpen om weer grip te krijgen. Je kan vrijblijvend contact met mij opnemen via het contactformulier. Volg mij ook op facebook en instagram.